söndag 7 juli 2013

Dominic Balli

Denna veckans inlägg tillägnar jag en, för mig, ny artist. Han heter Dominic Balli och kommer från Kalifornien. Som du kan se på bilden har han långa dreads som lite stereotypt skvallrar om att han gör reggaemusik. Men han spelar inte bara musik med skönt gung i, den musik han gör är oerhört välgenomtänkt. Texterna är mycket välskrivna och med ett tydligt budskap. Hans musik passar oerhört bra till härliga sommardagar, och till dagar då man vill slappna av.

Dominic Balli är lite speciell då han är en självständig artist. Med andra ord finansierar han sin musik självständigt utan inblandning av olika skivbolag. Detta gör att den musik han skapar är helt av honom själv. Men som vi alla kan räkna ut är skapandet av en skiva varken enkelt eller billigt. Så Dominic frågade några familjer runt omkring honom om de ville vara med och finansiera hans senaste album ”Amarican Dream” som släpptes 2011. Till hans nästa album har han valt att fråga allmänheten om hjälp att skapa skivan. Han skriver själv att han vill skapa ett album som får vara en röst åt de som inte har förmåga att tala. Hans önskan är att hans nya skiva ska få bli fylld av musik som ger hopp. 

Men för att göra detta album behöver han hjälp att samla ihop 237’947,85 SEK, eller rättare sagt 35’000 USD. Personligen tycker jag det är en otrolig summa, men för Gud är ingenting omöjligt. Det är just denna attityd som jag tycker verkar lysa igenom i musiken. Att Guds kärlek är så gränslös och att i honom finns allt vi behöver.


Dominic Balli har hittills släppt tre album, varav det ena är julmusik med reggaetoner. Han sjunger mycket om Guds kärlek. Men också om att vi måste se och ta hand om varandra mer. Du hittar enkelt hans musik på spotify, och vill du läsa lite mer om hans insamling till hans nästa skiva kan du göra det genom att klicka här. Jag hoppas att du kan ha glädje av hans musik, och precis som jag lägga till en ny favorit till din sommarlista.

Enjoy, och på återseende!

- M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar